Αποθέωση τα reviews για το Civil War

Αποθέωση τα reviews για το Civil War

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]σο γράφονται αυτές οι γραμμές, ίσως εκεί έξω να γράφεται ακόμα μια αποθεωτική κριτική για το Captain America: Civil War στο Imdb ή στο Rotten tomatoes (που έχει 100% αυτή τη στιγμή!!!).

Η 13η ταινία της Marvel ίσως είναι πιο γουρλίδικη και πορωτική. Εμείς θα δανειστούμε λίγα λόγια από το comicbook.com που ήταν το μόνο που είχε γράψει (σχεδόν) καλά λόγια για το Dawn Of Justice, άρα δεν είναι απλά ένα Marvel Fanboy site, αλλά τιμά τον τίτλο του.

Το στόρι το ξέρουμε. Πιάνει αμέσως μετά το Age Of Ultron, που μια πόλη σηκώθηκε στο διάστημα και για να σωθεί τελικά, έπρεπε να γκρεμιστεί στο σύμπαν, αφού πρώτα «τις έπαιξαν» ο Hulkbuster με τον Hulk έτσι για τα ζουμιά.

Όπως αναφέρει το site, τα μόνα μικτά συναισθήματα που σου αφήνει η ταινία, είναι για το πιο στρατόπεδο θα διαλέξεις. Είναι τόσο ισορροπημένη η προβολή τους που: α) δείχνει τα συν και τα πλην, τόσο των «στρατοπέδων» Team Stark – Team Cap, β) δεν τους παρουσιάζει ως καλούς ή κακούς αλλά περισσότερο εγωιστές με την λογική του κάθε ήρωα (adult λογική λέμε), γ) φεύγεις από το σινεμά και ακόμα είσαι μπερδεμένος ΕΣΥ ποιον δρόμο θα διάλεγες.

Στην ουσία είναι ένα υπερηρωικό αδιέξοδο. ΝΑΙ! Σου δημιουργεί προβληματισμούς μόνο το σενάριο, όπως θα έπρεπε και καθόλου, μα καθόλου, η ταινία σαν δημιούργημα. Χάνεσαι στην ιστορία.

Είχατε πρόβλημα ποτέ με τις σκηνές δράσης στις ταινίες της Marvel; Όχι. Και όμως, όπως αναφέρει το comicbook υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί, δίνοντας ακόμα πιο «πραγματικά» comic στοιχεία στους χαρακτήρες. Στοιχεία που αγαπήθηκαν στο χαρτί για χρόνια.

Ωστόσο δεν είναι μια ταινία Avengers. Είναι Captain America. Που σημαίνει ότι ο χρόνος που μοιράζεται στους χαρακτήρες δεν είναι ίσος. Έχει περισσότερο τον Rogers αλλά από κοντά είναι και ο Stark που δείχνει την ιστορία του μετά το Iron Man 3.

Το Civil War σημειώνεται ως η πιο Dark ταινία της Marvel (ας έχει βρωμόξυλο μέρα – ακούει η DC;).

Υ.Γ. Ο Spider-Man κλέβει την παράσταση (το ξέραμε).

Υ.Γ. 2 Φυσικά και δεν είναι το original story του Civil War (στο original μπλέκεται ο Dr. Strange με τον Spider-Man και τον… Σατανά).

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *