Όταν απέτυχε ο Robin Williams να παίξει στο Batman (4 φορές!)

Όταν απέτυχε ο Robin Williams να παίξει στο Batman (4 φορές!)

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] μακαρίτης Robin Williams, είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός. Οι αμέτρητες επιτυχίες του και το συναίσθημα που έβγαζε από τις ερμηνείες του, είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξαναδείς αυτές τις ταινίες.

Και είμαι σίγουρος πως και στον ρόλο του «κακού» θα τα πήγαινε μια χαρά. Άψογο δείγμα το One Hour Photo.

Ο Robin Williams ήταν όμως και αυτός θνητός, όπως και απέδειξε με τον πλέον στενάχωρο τρόπο. Είχε «αποτυχίες». Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, αλλά και αυτή είναι ανθρώπινη. Την χρησιμοποιώ γιατί ο Robin Williams ήθελε πραγματικά να συμμετάσχει σε κάποια ταινία Batman αλλά είναι αυτό που λένε, δεν του έκατσε. Ίσως για καλύτερα, ποιος ξέρει;

Batman (1989)

Καλός ο Cristian Bale και ο Christopher Nolan, αλλά τον Batman του Tim Burton δεν τον ξεπέρασαν. Η Warner Bros ήθελε διακαώς τον Jack Nicholson για τον ρόλο του Joker, αλλά εκείνος δίσταζε. Έτσι στράφηκε προς τον Robin Williams pου είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του. Λίγο πριν την συμφωνία, ο Jack Nicholson έθεσε τον εαυτό του πρόθυμο για τον ρόλο και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.

joker

Batman Forever (1995)

Ο Robin Williams, μετά το προηγούμενο «κρέμασμα» από την Warner, ούτε ήθελε να ακούει για τις ταινίες της. Η εταιρία όμως του ζήτησε δημόσια συγνώμη και του πρόσφερε τον ρόλο του Riddler στον Batman Forever. Καλλιτεχνικές (και όχι μόνο) διαφορές του Tim Burton και του Micheal Keaton με την παραγωγή, ανάγκασαν την εταιρία να το αναθέσει στον σκηνοθέτη Joel Schumacher και αυτός με τη σειρά του, να επιλέξει τον Jim Carrey στον ρόλο που είχε «καπαρώσει» ο Robin Williams.

batmanforever

The Dark Knight (2008)

Όταν ο αδικοχαμένος ηθοποιός έμαθε πως ο Nolan ετοίμαζε το project, εξέφρασε δημόσια το ενδιαφέρον του για τον ρόλο του Joker με δήλωση του στο IGN.

«Χρειάζεστε έναν διαφορετικό Joker. Αν κάνετε το Arkham Asylum που είναι το πιο αιχμηρό comic book, θα ήταν καταπληκτικό. Είναι πολύ καταστροφικό και τραγικό και σε κάνει να σκεφτείς για την εξέλιξη των χαρακτήρων».

Είχε ήδη δουλέψει με τον Nolan στο Insomnia το 2ο02, αλλά ο διάσημος σκηνοθέτης, είχε τον Heath Ledger από την αρχή στο μυαλό του.

joker2

The Dark Knight Rises (2012)

Με νέα δήλωση του ο Robin, δεν δίστασε να εκφράσει πως έχει μια εμμονή ώστε να παίξει κάποιον κακό χαρακτήρα στο Batman. Κυριολεκτικά, παρακάλεσε τον Christopher Nolan για έναν ρόλο…

«Πριν χρόνια που πρόσφεραν τον Joker και μετά τον έδωσαν στον Jack Nicholson. Μετά μου πρόσφεραν τον Riddler και ύστερα συμφώνησαν με τον Jim Carrey.

Χρησιμοποιώ αυτό το άρθρο σαν αγγελία. Chris (Nolan), τηλεφώνησε μου. Θα κάνω τα πάντα. Θα είμαι υπέροχος κακός ή απλά ένας περίεργος ανθρωπάκος στο Arkham Asylum».

dark-knight-rises-bane

 

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *